În Parlamentul de la Chișinău a fost înregistrat un proiect de lege care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu limba română

Pe 24 februarie, în Parlamentul Republicii Moldova a fost înregistrat un proiect de lege care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu limba română. Inițiatorii proiectului de lege sunt mai mulți deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, potrivit TVR Moldova.

„În temeiul articolului 73 din Constituția Republicii Moldova și articolului 47 din Regulamentul Parlamentului, se înaintează cu titlu de inițiativă legislativă proiectul de lege pentru implementarea considerentelor unor hotărâri ale Curții Constituționale”, arată inițiatorii proiectului.

Potrivit proiectului, cuvintele „limba moldovenească”, la orice formă gramaticală, se substituie cu cuvintele „limba română” la forma gramaticală corespunzătoare.

De asemenea, cuvintele „limba de stat”, „limba oficială” și „limba maternă”, la orice formă gramaticală, în cazul în care se are în vedere limba de stat a Republicii Moldova, se substituie cu cuvintele „limba română” la forma gramaticală corespunzătoare.

Citeste și:  „Faust”, grand-opera pe scena Operei Brașov

Amintim că la 5 decembrie 2013, Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit că limba oficială a Republicii Moldova este limba română, aşa cum este scris în Declaraţia de Independenţă, care prevalează asupra Constituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.