alphaville

Jumătate dintre cadrele didactice vor fi vaccinate până pe 10 martie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că, până pe 10 martie, 50% dintre cadrele didactice vor fi vaccinate, iar dacă este vorba de întreg personalul din învăţământ, atunci procentul va fi de 35%.

Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi 24 ca în primele 4 zile de la debutul campaniei de vaccinare a angajaților din învățământ, aproape 20 000 de persoane au primit prima doza.

În cadrul unei emisiuni difuzate duminică seara de Digi24, Ministrul Educației spunea că „În primele patru zile, de miercuri până sâmbătă, aproape 20.000 de persoane angajate în învăţământ, în marea lor majoritate cadre didactice au fost vaccinate. S-a ajuns în aşa fel la un număr de 78.000 al persoanelor angajate în învăţământ vaccinate. Asta înseamnă un procent de circa 22%. Dacă lucrurile vor merge în acelaşi fel până pe data de 10 martie  vom avea un număr de persoane vaccinate de peste 120.000, adică un procent de 35% din personalul din învăţământ.  Dacă ne raportăm la cadrele didactice care intră în contact direct, nemijlocit cu elevii şi studenţii, numărul celor vaccinaţi va fi tinde către 50%. Este un element foarte important pe care Ministerul Educaţiei împreună cu coordonatorii campaniei naţionale de vaccinare au putut să îl facă în beneficiul siguranţei în şcoli şi universităţi”.

În total s-au imunizat 78 000 de angajați din învățământ.

Sursa foto, depositphotos.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.