MASSIF, cel mai mare festival muzical european dintr-o stațiune montană, se va desfășura în acest weekend în Poiana Brașov

Organizatorii Massif și reprezentanții autorităților publice (Primăria Brașov, Inspectoratul Județean de Poliție, Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Burebista” Brașov și Inspectoratul pentru Situații de Urgență) au prezentat astăzi detaliile celui mai mare eveniment muzical și de entertainment din Europa, organizat într-o stațiune montană – MASSIF 2023. Pe lângă detaliile legate de invitații care vor susține concerte sau vor mixa în cele 3 zile, organizatorii au prezentat și informațiile legate de accesul spre Poiana Brașov în perioada desfășurării festivalului.

Conform organizatorilor, Festivalul Massif va fi o producție gigant, nemaiîntâlnită într-o stațiune montană la nivel european. Vor fi 35.000 de participanți pe parcursul celor trei zile de festival, 100 de artiști pe 6 scene – trei în interiorul festivalului, dintre care două acoperite, cea mare outdoor și alte trei scene la apres-ski-urile partenere din stațiunea Poiana Brașov.

,,Avem headlineri care sunt la cele mai mari festivaluri din lume, avem Dimitri Vegas, avem Nicky Romero, Morten, Quintino, precum și un artist nou lansat, care are peste 1,2 miliarde de streamuri topic, în premieră în România, și mulți alți artiști de specialitate, pe genuri muzicale mai puțin cunoscute, la scenele secundare. Avem câteva atracții speciale, inclusiv zbor cu parapanta și ulterior ski. Acum, evident, în funcție de condițiile meteo, acest lucru va fi sau nu posibil. Avem o competiție organizată de unul dintre parteneri, cu un fel de free-run contest pe pârtii și premierea și festivitatea în cadrul festivalului. Mai avem și elicoptere care vor aduce unii participanți de la București, sunt practic activări ale unor parteneri. Și în perimetrul festivalului experiențele variază foarte mult în funcție de gusturi, adică avem și experiențe culinare deosebite, fiind și un streetfood integrat în perimetrul festivalului, dar și la nivel de distracție, interacțiuni, giveaway-uri și alte alte mici atracții”, a precizat Bogdan Rădulescu, unul dintre organizatorii Massif.

Organizatorii au precizat că provocarea cea mai mare pentru ei a fost construcția festivalului, pe un teren care s-a schimbat de la o săptămână la alta. Au început producția pe zăpadă de jumătate de metru, după care a urmat o perioadă în care toată suprafața era plină de noroi, se așteaptă ca în timpul festivalului solul să fie înghețat, iar în tot acest context ei au dat asigurări că vor livra calitatea așteptată de public pentru un astfel de eveniment.

În ceea ce privește accesul la festival, organizatorii, împreună cu autoritățile locale, în special Primăria Brașov, Poliția Rutieră și operatorul de transport, RATBV, au pregătit un plan de mobilitate pentru Poiana Brașov care pune accent pe transportul în public comun și pe transportul asigurat de operatorii privați, taxi și firmele de ridesharing, în speranța de a convinge publicul să renunțe la a se deplasa cu mașina personală către Poiană.

,,Pot să spun că mă bucur că o ambiție a Brașovului de a fi prezent pe harta marilor festivaluri, devine realitate în acest weekend. Ne așteptăm la 35.000 de participanți în cele trei zile de festival. Este un volum care se adaugă la ceea ce Poiana Brașov găzduiește în mod regulat în weekendurile de iarnă. Prin urmare, va fi un aflux de participanți, de vizitatori, dar și de brașoveni, în număr record în acest weekend. Pentru asta am prioritizat transportul public, am lucrat împreună cu celelalte autorități, în principal cu Poliția Română, pentru a pune pe a pune la punct un plan de mobilitate, un plan care asigură o fluență ridicată a transportului public. Vom avea autobuze suplimentare, o frecvență de până la din 6 în 6 minute pe liniile 20, 60 și 100 și măsuri suplimentare cu privire la stații intermediare, cu privire la măsuri de revenire după festival. În serile de festival sunt 9 linii care vor asigura legătura din parcarea mare din Poiana Brașov cu cartierele Brașovului, iar în timpul zilei vom avea 10 linii cu efective suplimentate dinspre cartiere către Livada Poștei”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform organizatorilor, în perioada festivalului Massif, în intervalul orar 11:00 – 01:00, accesul în stațiune, pe ruta Brașov – Poiana Brașov, va fi permis numai transportului public, autospecialelor MAI, mașinilor acreditate, operatorilor privați de transport și firmelor de ridesharing. Cei care sunt cazați în unitățile hoteliere din Poiana Brașov și vor opta pentru deplasarea la festival cu mașina personală vor putea face acest lucru, în intervalul orar 11:00 – 01:00, numai pe ruta Râșnov – Poiana Brașov.

Organizatorii Massif recomandă călătoria cu autobuzul, cea mai rapidă variantă de a ajunge la festival.

Mijloacele de transport în comun care vor circula pe ruta Brașov – Poiana Brașov vor sosi la o frecvență de aproximativ 10 minute, în intervalul orar 08:00 – 23:30, pentru a facilita accesul la festival. Liniile disponibile din Brașov sunt următoarele:

Linia 20 (Livada Poștei – Poiana Brașov)

De vineri – 3 martie și până duminică – 5 martie 2023: numărul de autobuze de pe linia 20 (Livada Poștei – terminal Poiana Brașov/parcarea mare) va fi suplimentat pentru a se asigura în intervalul orar 08.00 – 11.00 o succedare a trecerilor prin stații la fiecare 9 minute, în intervalul orar 11.00 – 20.00 o trecere prin stație la fiecare 6 minute, iar după ora 20.00 (până la ora 23.30) o frecvență de 9 minute.

Linia 100 (Gara CFR Brașov – Poiana Brașov)

Autobuzele de pe linia 100 vor circula pe traseul Gara CFR Brașov – Terminal Poiana Brașov/parcarea mare, fără a mai ajunge până la Telecabina Poiana Brașov. În aceste trei zile numărul de autobuze de pe linia 100 (Gara CFR Brașov – terminal Poiana Brașov/parcarea mare) va fi suplimentat pentru a se asigura în intervalul orar 08.00 – 11.00 o succedare a trecerilor prin stații la fiecare 13 minute, în intervalul orar 11.00 -20.00 o trecere prin stație la fiecare 9 minute, iar după ora 20.00 (până la ora 23.30) o frecvență de 13 minute.

Pe parcursul celor trei zile, pentru linia 100, pe strada Lungă, în zona din fața sediului AJOFM, va fi amenajată o stație provizorie, doar pentru sensul de urcare spre Poiana.

Linia 60 (Terminal Poiana Mică – Telecabină)

Numărul de autobuze de pe linia 60 va fi crescut pentru a se asigura în intervalul orar 08.00 – 23.30 o frecvență de 5 minute.

A doua opțiune de transport pentru cei care și-au asigurat participarea la prima ediție Massif este via Râșnov. Dacă sunt cazați în oraș sau în vecinătatea lui, participanții pot ajunge în Poiana Brașov cu autobuzul 130M, care va circula între orele 8:00 – 00:00, la interval de 20 de minute, pornind de la Park & Ride Râșnov.

Participanții pot ajunge cu mașina personală până la zona special amenajată Park & Ride din Râșnov, care dispune de un număr limitat de locuri de parcare, iar apoi pot continua călătoria cu autobuzul, direct în inima festivalului.

Pentru întoarcerea de la festival, RATBV asigură autobuze care vor începe coborârea din Poiană de la ora 22:00.

Traseele speciale pentru plecarea de la festival către Brașov, comunicate de organizatori și autorități, sunt:

Linia 1M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Triaj

Linia 2M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Rulmentul

Linia 6M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Saturn

Linia 16M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Stadionul Municipal

Linia 17M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Noua

Linia 28M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Fundăturii

Linia 34M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Timiș-Triaj

Linia 36M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Independenței

Linia 50M: Poiana Brașov – Livada Poștei – Pietrele lui Solomon.

Toate aceste autobuze vor opri în toate stațiile de pe traseul liniei 20, iar apoi în stațiile de pe traseul urban urmat în Municipiul Brașov. Cei care doresc să ajungă în Râșnov vor putea lua autobuzul 130M din Poiana Brașov, către terminalul Park & Ride.

Fanii Massif pot opta și pentru companiile de călătorie particulare sau cele de ridesharing, pe care le pot comanda din punctele de pick-up și drop-off special amenajate în Poiana Brașov.

Pentru mai multe detalii, participanții pot vizualiza hărțile ce conțin opțiunile de transport din perioada festivalului, pe www.bemassif.com .

Întregul plan de mobilitate a fost gândit de organizatori și autoritățile locale și reprezintă un proiect pilot, care ar putea stabili un nou model de practică pentru fluidizarea accesului în stațiune și în alte perioade aglomerate din timpul anului.

Locuitorii din Poiana Brașov pot circula în zonele restricționate în baza unui permis de acces auto provizoriu.

Pe parcursul celor trei zile de festival, riveranii au acces rutier în intervalul orar restricționat (11:00 – 01:00) cu un permis de acces auto provizoriu, ridicat de la Centrul de Agrement (Punctul de acreditări) din Poiana Brașov sau de la Cinema Astra (Livada Poștei) din Brașov.

Permisul auto provizoriu poate fi obținut în perioada 1-5 martie 2023, între orele 11:00 – 20:00. Locuitorii din Poiana Brașov pot intra în posesia permisului auto provizoriu pe baza cărții de identitate sau oricărui alt act doveditor care atestă locuirea pe străzile restricționate sau desfășurarea de activități economice în zonele menționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.