O familie din Holbav, salvată de la frig și foame de Bikers for Humanity Romania: Minunea de Crăciun!

Foto: Bikers for Humanity Romania

Motocicliștii de la Bikers for Humanity Romania au împlinit „Minunea de Crăciun” pentru patru familii din Holbav, județul Brașov. Familii nevoiașe care abia aveau ce să pună pe masă, au primit toate cele necesare pentru a traversa iarna cu bine.

Una dintre familii trăia împreună cu cei cinci copii în condiții improprii, într-o remorcă abandonată, în frig și mizerie, la marginea comunei.

Comunitatea Bikers for Humanity România s-a mobilizat și le-a dăruit celor șapte suflete chinuite o casă, cu toate cele necesare unui trai decent. Au donat sânge, au organizat chete, au renunțat chiar la darurile pe care vroiau să și le ofere de Crăciun, doar pentru a pune familia cu cinci copii, din Holbav, la adăpost de frig și de foame.

În doar zece zile, membrii Bikers for Humanity Romania au făcut imposibilul: familia din Holbav este acum la adăpostul unui cămin în toată puterea cuvântului, la care cele șapte suflete nici nu aveau curajul să viseze. Iată întreaga poveste văzută prin ochii membrilor Bikers for Humanity Romania:

„Pentru cei care nu știu, povestea a început pe 4 decembrie. A fost ziua în care la inițiativa Bikers for Humanity Romania, în mai multe orașe din țară demara campania #doneazășisalvează. Comunitatea moto a donat în acea zi sânge și plasma. Din bonurile obținute în urma donării, bikerii au cumpărat alimente, lemne, haine, jucării, cam tot ce putea schimba în bine viața unor familii cu copii, nevoiașe.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Din bonurile obținute la donarea din București, am cumpărat astfel de lucruri, plus donații de la oameni minunați care au rezonat cu chemarea noastră. Am vizitat pe 5 decembrie doua familii din Jud Prahova (Seciu și Plopeni) și patru familii din Holbav Jud Brașov.

A patra familie am întâlnit-o pe drumul de întoarcere către casă. Când am urcat în munți spre primele 3, am văzut o baraca ruginită și ponosită la marginea drumului, dar nu i-am dat importanță. Nici prin cap nu ne trecea că locuiește cineva acolo. Părea “aruncată la gunoi”.

Prietena noastră Arányi Noémi, un om extraordinar cu un suflet uriaș, ne-a spus că acolo își duce traiul o familie cu câțiva copii. Nu ne venea să credem…Ne-am întors acolo și ne-am pus mâinile în cap! Cât eram noi de bikeri, tatuați și vânjoși, ne-au dat lacrimile.

Am știut instantaneu că nu era ultima oară când vedem Holbavul pe anul ăsta. Din momentul ăla s-a declanșat nebunia. “În cel mai scurt timp, acești copii trebuie să stea în condiții cât de cât decente”, ne-am zis… Venise iarna , iar noi nu acceptam nici în ruptul capului să lăsăm lucrurile așa. Am ajuns acasă și am lansat un apel pe FB. Incredibil cât de repede s-a mobilizat comunitatea moto și nu numai.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Oameni de pretutindeni au donat cât au putut, astfel încât în 9 zile am reușit sa comandăm și să-l avem, acest container de birouri, transformat într-o căsuța, “ca-n povesti”, așa cum zicea un prichindel. Datorită vouă, copiii au pătuțuri, saltele, pilote, perne, lenjerii noi nouțe. Soba aceea noua, a încălzit imediat căsuța.

Chiuvetă, rezervor de apa, comode, masă, scaune chiar și un brăduț (realizat de Calare pe doua roti, cam tot ce trebuia în măsura în care a permis acest spațiu. Și o icoană pe unul dintre pereți. Fiecare copil a găsit dulciuri sub pernă iar în pat îi așteptau câte un muțulache de pluș. Au primit haine noi, curate, tot felul de lucrușoare care să-i facă să simtă Crăciunul putin mai altfel decât data trecută.

Am lăsat acolo mop, găleată, detergenți, vesela…totul nou! Periuțe de dinți, pastă, săpun lichid, prosoape, etc. În scurt timp, un voluntar din Brașov (de la Free Miorița) le va instala un panou solar cu baterie, în mod special pentru lumină. Nu mai povestim cât am tremurat de frică să nu o ia căsuța la vale, în timp ce era transportată acolo în munți, pe niște drumuri în care ți-era teamă și cu 4×4.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Oamenii ăia minunați de la primărie, au adus 2 tractoare să o putem da jos din tir, și să o ducă în condiții bune sus…cel mai sus:) Mulțumim pentru dibăcia și grija arătată în condițiile acelea extreme. Când vedeam cum dansează Lambada, tractorul și remorca în care era căsuța, pe noroaiele alea: “Doamne, nu te culca acum!” Am slăbit zece kile:)

Dacă o lua înapoi la vale, pe noi care eram în mașinile din spate, ne lua ca pe popice. Ca sa nu mai zic ce se putea intampla cu “căsuța”. Am zis Tatal Nostru de cel Putin 15 ori, ieri!:)

Să va dea Dumnezeu “LIKE”!Dap, exista MAGIE! Atunci când oameni de pretutindeni, mulți dintre ei anonimi, decid ca TREBUIE făcut ceva IMEDIAT, minunile se întâmplă. Noi am fost acolo doar o mână de oameni, am asamblat, am făcut curățenie, am făcut ce trebuie. (Noemi și Csaby, aveți mâini de aur!) Însă fără VOI, cei care nu ați rămas indiferenți, lucrurile acestea frumoase nu ar fi fost posibile.

Am putea povesti la nesfârșit despre aceste zile frumoase. Deja textul e foarte lung, așa că “PIUA!”:)Vă mulțumim și vă dorim sincer, Sărbători Fericite!”, se arată în postarea Bikers for Humanity Romania.

2 thoughts on “O familie din Holbav, salvată de la frig și foame de Bikers for Humanity Romania: Minunea de Crăciun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.