Plafon nelimitat de la 1 iulie pentru analizele medicale uzuale

Începând cu 1 iulie, nu vor mai exista limite de fonduri pentru analizele medicale uzuale. Decizie a fost anunțată de ministrul Sănătății pentru toți cei care împlinesc vârsta de 40 de ani și care nu mai trebuie să mai așteapte când vor o programare la un laborator în condițiile în care până acum, programările se făceau doar la început de lună și doar în limita plafonului aprobat, notează RRBV.

Președintele Patronatului medicilor de familie Brașov, Ana Șestacova, apreciază inițiativa, însă este sceptică în ceea ce privește modalitatea în care va fi acoperit financiar acest demers.

“Singura noutate a fost că nu vor mai exista limite de fonduri. Până acum, pacienții se adresau la laboratoare pentru a beneficia de acele analize gratuite, fie la început de lună, fie când existau fonduri. Ce am înteles eu este că nu vor mai fi limite de fonduri, ceea ce e foarte bine. Asta înseamnă că pacienții noștri vor avea acces nelimitat la analize care pot fi preventive și utile în anumite cazuri unde există suspiciune de risc, de o anumită patologie, clar este bine dacă se va implementa acest lucru. Nu văd de unde, din punctul meu de vedere, pentru că fondurile CNAS tot timpul au fost limitate, dar dacă ministrul așa spune, probabil că vor fi suplimentate”, a spus medicul Ana Șestacova, citată de Radio România Brașov FM.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Analizele vor fi efectuate în cadrul laboratoarelor specializate în acest sens, pe baza unor bilete de trimitere gratuite acordate de medicii de familie. Termenul de analize uzuale folosit de legiuitor este interpretat de medicii de familie în funcție de istoricul medical al pacientului și chiar al familiei acestuia, mai scrie sursa citată.

Sursa, RRBV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.