Planul disperat al unui tânăr din Deva: Înscenarea unui jaf pentru a masca datoriile la cazino

Un individ de 26 de ani, din Deva, este în curs de investigare de către poliție după ce a simulat un jaf pentru a explica dispariția a 40.000 de euro din locuința sa, bani pe care i-a pierdut la jocuri de noroc într-o perioadă de o lună. Aceste informații au fost comunicate joi de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

La început, individul a contactat Poliția Deva și a povestit că în data de 15 ianuarie, persoane necunoscute, cu fețele acoperite, ar fi intrat în apartamentul său și l-ar fi lovit în zona capului. Ulterior, susține că a fost legat de un scaun cu bandă adezivă, iar infractorii ar fi forțat și deschis un seif în care se aflau aproximativ 40.000 de euro, luând această sumă și fugind.

În această situație, forțele de poliție au deschis un dosar penal și au început investigații pentru presupusa comitere a infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate, în scopul de a verifica veridicitatea afirmațiilor tânărului și de a lua măsurile legale corespunzătoare.

Ulterior, în urma strângerii de probe, Biroul de Investigații Criminale Deva a extins cercetările și pentru presupusa comitere a infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

„Pus în faţa probelor, tânărul a recunoscut că a reclamat săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată şi că a fabricat probe ireale, cu scopul de a ascunde în faţa membrilor familiei faptul că a sustras, în perioada septembrie 2023-octombrie 2023, dintr-un seif aflat în locuinţă, suma de bani pe care i-a jucat şi i-a pierdut la jocuri de noroc”, a mai precizat IPJ Hunedoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.