Vela, despre CORONAVIRUS: NU POT fi cumpărate termoscanere pentru aeroporturi. PSD și acoliții lor blochează Guvernul

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunțat că nu pot fi cumpărate cele 35 de scannere termice care să fie montate în aerporturi pentru prevenirea coronavirusului, deoarece PSD blochează proiectul, chiar dacă a fost emisă OUG „absolut legală”, scrie Mediafax.
„Bucureștiul astăzi este un oraș bolnav. (…) Noi, acum, deși am emis Ordonanță de Urgență absolut legală care a parcurs toate etapele procedurale legale. Acum, astăzi, nu putem achiziționa cele 35 de termoscanere pentru aeroporturi pentru că PSD și acoliții lor blochează Guvernul României”, a anunțat Marcel Vela la Parlament.

Guvernul a adoptat, la începutul acestei săptămâni, înainte de moțiunea de cenzură, OUG pentru a fi cumpărate scanere termice pentru a dota cele 16 aeroporturi internațioanle, 5 către Henri Coandă București și câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare și unul pe fluxul de ieșire.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Aceeași OUG prevede și reîntregirea stocurilor de urgență medicală, precum și unele măsuri de instituire a carantinei în caz de epidemii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.