Peste 1000 de elevi la atelierele de educație montană și prim ajutor ale salvamontiștilor brașoveni

Săptămâna trecută, peste 1000 de elevi din județul Brașov au participat la ateliere de educație montană și prim ajutor, organizate de Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, în cadrul programului educațional „Școala Altfel”. Aceste activități sunt dedicate educației montane și instruirii în prim ajutor, având un rol esențial în dezvoltarea responsabilității personale și a abilităților necesare pentru a asigura siguranța în mediul montan.

Lansate de peste trei ani, atelierele educaționale sunt promovate activ în școli pentru a crește gradul de conștientizare privind siguranța personală și pentru a stimula aprecierea naturii și responsabilitatea civică. Activitățile organizate sub supravegherea și coordonarea dedicată a salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov le oferă elevilor brașoveni posibilitatea de a descoperi tainele activității de salvare montană, dar și informații cruciale despre cum să prevină incidentele montane și să gestioneze eficient situațiile de urgență, fiind de un real folos pentru excursiile școlare sau cele familiale în zone montane. Totodată, elevii au posibilitatea de a vedea echipamentele de salvare, dronele utilizate de salvamontiști în misiunile de salvare, autospecialele de intervenție, ATV-urile, dar și centrul mobil de căutare-salvare cu drone, care reprezintă o inovație remarcabilă. Utilizând inteligența artificială, dronele pot identifica și localiza persoanele dispărute în zone inaccesibile sau periculoase. Utilizarea acestor echipamente moderne reduce semnificativ timpul de răspuns și crește eficiența operațiunilor de salvare.

Citeste și:  Ceremonie militară și religioasă în Piața Unirii

Integrarea acestor ateliere în activitățile școlare aduce multiple beneficii, deoarece elevii își dezvoltă abilitățile de leadership și capacitatea de a lucra în echipă, esențiale pentru gestionarea eficientă a situațiilor critice și pentru luarea deciziilor rapide în grup. Mai mult, cursurile încurajează adoptarea unui stil de viață activ și sănătos, promovând activități montane care contribuie atât la binele fizic, cât și la cel mental.

Succesul acestor inițiative a inspirat școlile să participe la atelierele educative, motivându-le să contribuie la formarea unor elevi responsabili și pregătiți să facă față provocărilor. Încurajăm participarea la astfel de activități educaționale și susținerea formării tinerilor în spiritul siguranței și respectului față de natură. Așteptăm cu drag solicitări din partea unităților de învățământ la adresa noastră de e-mail office@spjsalvamontbrasov.ro.

Citeste și:  Vrei să vezi Parada junilor fără stres? Vino cu autobuzul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.