Proiectul Oameni și planetă: un destin comun Consiliul Consultativ al Tinerilor pentru Climă (YACC)

Județul Brașov, prin Consiliul Județean Brașov, în parteneriat cu Asociația Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21, găzduiește în perioada 8-10 octombrie 2021, prima întâlnire a Consiliului Consultativ al Tinerilor pentru Climă (YACC) în cadrul proiectului Oameni și planetă: un destin comun (People and Planet: A Common Destiny), co-finanțat prin programul DEAR – Programul de educație pentru dezvoltare și de creștere a nivelului de conștientizare, inițiat de către Uniunea Europeană.

Consiliul consultativ al Tinerilor pentru Climă este un instrument și o oportunitate de a atrage și de a implica cetățeni tineri europeni pentru a-și asuma un rol mai important în lupta împotriva schimbărilor climatice, la nivel local, național și global. În România, YACC numără 30 de tineri din instituții de învățământ (licee și universități) din București, Brașov, Buzău și Ploiești, cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani. Tinerii YACC sunt membri ai grupului țintă al proiectului People and Planet dispuși să primească informații și să participe la proiecte legate de schimbările climatice, criza apei la nivel global și modul în care sunt aplicate la nivel național cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Citeste și:  Reorganizare fără zgomot: Peste 3.000 de angajați din 40 de companii, concediați în primul trimestru al acestui an

Prima întâlnire YACC – România, desfășurată în satul Șimon din județul Brașov, și-a propus să familiarizeze cei 30 de tineri cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din perspectiva GLocal.

Componenta de educație nonformală a tinerilor se realizează prin facilitarea interacțiunii dintre ei și reflectarea colectivă asupra unor stiluri de viață mai durabile individuale și colective, tinerii fac primul pas în elaborarea unui ghid cu propuneri concrete care să contribuie la promovarea acelor stiluri de viață, la schimbarea comportamentelor, la abordarea unei probleme locale/ naționale/ globale specifice legate de sustenabilitate.

Scopul principal al acestor propuneri este de a sugera acțiuni pe care factorii de decizie pot și ar trebui să le implementeze la nivel local, național sau global. Astfel, propunerile/ ghidul național colectate de la consiliile naționale de tineret vor fi prezentate factorilor de decizie locali și naționali și trimise mass-media locale și naționale.

Citeste și:  Klaus Iohannis, mesaj de Paște: "Vă urez să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.