Testare în condiții de concurs pentru sportivii secției de patinaj artistic de la Corona Brașov

Sâmbătă, 28 octombrie, la Patinoarul Olimpic Brașov, sportivii secției de patinaj artistic au participat la o testare în condiții de concurs pentru a vedea modul în care aceștia evoluează în condiții de presiune și pentru a se acomoda cu rigorile competiției.

Testarea atletico – funcțională sub formă de simulare de concurs a fost făcută în prezența:

  • antrenorului Simona Pungă
  • arbitrilor Anca Ionescu și Diana Mînzațanu
  • preparatorilor fizici Mihaela Velescu și Flavius Țurcanu
  • psihologilor Sonia Zidaru și Ana Morar
  • părinților

Ulterior testării au fost trase câteva concluzii de către preparatorii fizici și a tehnicianului secției:

“După evoluțiile sportivilor noștri trebuie să subliniem următoarele: Patinajul artistic trebuie să emoționeze. Ca atlet nu poți emoționa fără amplitudine în mișcări, fără grație sincronizată cu muzică și fără putere.

Putem înțelege că anxietatea înaintea competițiilor duce la pierderea controlului asupra capacităților motorii și deci la o rigidizare a mișcărilorcare în acel moment sunt controlate de o altă parte a creierului. Cu toate acestea, sportul de performanță înseamnă sacrificiu și o bătălie personală pentru că se intră în contact profund cu corpul doar în momentul în care îl împingem la limita suportabilității (cunoștință deplin).

Cu Simona Pungă s-au clarificat obiectivele, s-au împărțit pe criterii de importanță, s-au programat activitățile și s-a făcut controlul eficienței. Sportivii la rândul lor trebuie să își asume sacrificiul de făcut, controlul, pozitivitatea, conștientizarea și capacitatea de a transmite cunoștințele acumulate.

Din punct de vedere fizic toți sportivii care compun echipa de patinaj artistic Corona Brașov sunt la nivel mediu.

Antrenamentele lor trebuie să fie făcute cu repetări calitative caracterizate de viteză și accelerări. Căutarea constantă a vitezei pentru dezvoltarea puterii printr-o tehnică bună de execuție. Efortul trebuie întrerupt când cedează tehnica și nu componenta musculară care este stresată inutil în acel moment.

Dezvoltarea flexibilității este deficitară, iar aplicarea ei slabă din cauza lipsei de inerție în mișcare.

Ea trebuie făcută zilnic pentru a putea îmbunătății performanța, preveni accidentările, pentru minimizarea durerii și îmbunătățirii amplitudinii mișcării.

Toate punctajele din partea arbitrajului au fost cât se poate de relevante și pertinente astfel încât având în vedere că matematica nu este o opinie aveți rezultatul final care certifica nivelul de implicare al sportivilor Corona.

Nu a lipsit nici opinia psihologilor: “Trăirile in plan emoțional, în cadrul unei verificări, sunt foarte similare cu cele din concurs. O modelare de concurs este binevenită în plan psihologic deoarece activează acele trăiri și mecanisme mentale pe care nu le putem întâlni în antrenament. Patinatorii Coronei au oglindit emoții și reacții firești pentru această verificare, astfel psihologii clubului știu pe ce este important să se axeze în următoarea perioadă.”

Citeste și:  Vacanța de primăvară, în siguranță! Siguranța copiilor este una dintre prioritățile Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.