Massif 2023 – Brașovul a fost o gazdă perfectă pentru festivalul care a strâns, în cele 3 zile, aproape 40.000 de participanți

Massif 2023 a fost un eveniment de succes din toate punctele de vedere: atmosferă, muzică pentru toate gusturile și o participare care a depășit estimările organizatorilor, ajungând la 38.000 de persoane în cele trei zile de festival. Dar aprecierile tuturor, indiferent dacă a fost vorba de participanți sau brașoveni, au fost legate de modul de organizare, în special în ceea ce privește accesul la festival.

Planul de mobilitate al municipalității, axat pe transportul în comun asigurat de RATBV, și-a dovedit eficiența, astfel că orașul, drumul de Poiană și stațiunea nu au fost blocate, iar cei care au vrut să participe la festival au putut să o facă în cele mai bune condiții, cu sprijinul celorlalte autorități, în special al Poliției Rutiere și Poliției Locale. Operatorul de transport și-a dovedit capacitatea de a face față provocării de a transporta zeci de mii de oameni dintr-un loc în altul, într-un interval scurt de timp.

În cifre, acest efort de transport a însemnat sute de mijloace de transport în comun care au circulat cu un program prelungit, 70 de mijloace de transport care au asigurat accesul de la festival spre cartierele Brașovului și spre Râșnov, sute de șoferi implicați, dispeceri, operatori call-center, personal tehnic, casieri și controlori, care, în cele 3 zile de festival, au avut un program de aproape 24 de ore din 24. Și toate acestea s-au desfășurat fără nici un incident.

Concluzia tuturor a fost că Brașovul a reușit să organizeze impecabil acest eveniment, iar mulți dintre cei care au comentat pe rețelele de socializare au invitat și alte orașe să preia modelul nostru în ceea ce privește organizarea, și în special modelul de transport.  

Citeste și:  Unul dintre cele mai de succes albume ale trupei Korn revine la vârful clasamentelor

,,S-a încheiat prima ediție a festivalului Massif. A fost un succes – o reușită pentru Brașov și brașoveni. Poiana Brașov intră pe harta marilor festivaluri organizate în zone montane. La succesul Massif, pe lângă cei mai cool și mai civilizați festivalieri, au pus umărul nenumărați oameni, mai mult sau mai puțin vizibili. Oameni profesioniști, responsabili și dedicați. Le mulțumesc tuturor pentru implicare. Mă refer la voluntari, reprezentanți ai instituțiilor cu roluri importante în evenimente de acest tip (Poliția Română, Poliția Rutieră, Poliția Locală, Pompieri, SMURD, ISU, SAS, Jandarmeria Română, Jandarmeria Montană, Salvamont), angajați RATBV și ai operatorilor de salubritate. Odată cu aceste eveniment, Brașovul a dovedit că are capacitatea de a organiza evenimente de mare anvergură, evenimente cu zeci de mii de participanți. Avem deci încă un atu pentru ca orașul nostru să fie inclus pe lista marilor evenimente muzicale, dar și sportive, pentru că Brașovul poate fi o gazdă perfectă pentru sporturile de iarnă, iar odată cu deschiderea sălii polivalente, și pentru alte sporturi”, a precizat primarul Allen Coliban, la finalul Massif 2023.

Prima ediție a festivalului Massif a adunat peste 38.000 de iubitori ai muzicii, distracției și muntelui, în cele 3 zile de show-uri și concerte live din Poiana Brașov. Peste 100 de artiști români și internaționali au animat atmosfera la cele 3 scene de la baza pârtiei și la cele 3 apres-ski-uri partenere, Nuba BeMassif Chalet, Yager BeMassif Chalet și Kupa BeMassif. În cele 3 zile de festival, participanții s-au bucurat de o diversitate de genuri muzicale: muzică electronică, folclor experimental, rap, trap, disco, rock sau pop. Dimitri Vegas, MORTEN, Topic, Quintino, MATTN, Kadebostany, Delia, Inna, Grasu XXL, Ștefania, Dirty Nano, Pascal Junior, Killa Fonic, Azteca, Ian, Oscar se numără printre artiștii care au urcat pe scena principală Massif în cele 3 zile de festival. Pe toată perioada evenimentului, între 3 și 5 martie, zecile de mii de participanți s-au bucurat de muzica și energia celor peste 100 artiști români și internaționali. Prima ediție a festivalului Massif, un eveniment de asemenea anvergură într-o stațiune montană, a fost o premieră pentru Centrul și Estul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.